Puunkaato / metsätyöpalvelu

Puunkaatoa ammattitaidolla!
Puunkaato kannattaa suunnitella jo hyvissä ajoin ja ottaa huomioon esimerkiksi lupa-asiat. Asemakaava-alueilla useimmiten vaaditaan lupa puunkaadolle. Mikäli puu on lähellä rakennusta, lupaa ei yleensä vaadita. Tarkasta lupaan liittyvät asiat ja hae tarvittaessa lupaa asuinpaikkakuntasi rakennusvalvonnasta. Jos puunkaato vaikuttaa naapurikiinteistöön, kannattaa asiasta keskustella myös heidän kanssaan.
Suoritamme kaikenlaiset puunkaadot Varsinais-Suomen alueella (Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Masku, Nousiainen, Piikkiö, Paimio, Lieto, Kustavi, Uusikaupunki, Laitila, Mynämäki, Salo jne.)
Oli kyseessä sitten yksittäinen pihapuunkaato tai hankalassa paikassa olevan ongelmapuun poistaminen, hoidamme työn vuosien kokemuksella turvallisesti alusta loppuun. Suoritamme myös rakennustonttien hakkuut ja raivauksen. Kaadamme puut tilanteesta riippuen joko suorakaadolla, kiipeilykaadolla tai ajettavan henkilönostimen avulla.

Pihapuut
Normaalisti pihapuut kaadetaan tarkasti suorakaadolla maahan ja karsitaan. Hyvissä olosuhteissa vähäoksaisen pihapuun kaato voi olla kokonaisuudessaan valmis jopa tunnissa. Työn määrään vaikuttaa paljon minkälainen puu on kyseessä ja kuinka pieneksi se sahataan. Kaadetuista puista voidaan tehdä polttopuita paikan päällä ja oksat voidaan hakettaa, asiakkaan toiveiden mukaan. Kannot jyrsitään tai  jätetään näkyville lähes maan tasalle sahattuna.

puunkaato turku

Ongelmapuut
Oman pihan puita kannattaa tarkkailla säännöllisesti. Esimerkiksi myrskyt voivat vaurioittaa puuta ja silloin se voi muodostaa todellisen vaaran ihmisille tai rakennuksille. Puu voi myös kuolla pystyyn ja alkaa lahoamaan. Yleensä tällaisen huomaa varsinkin kesällä kun puuhun ei tule enää lehtiä normaalisti. Lahoavan puun kaatamisessa ei kannata odotella, koska mitä pidemmälle se etenee, sitä vaikeampi puu on kaataa turvallisesti. Ongelmapuut vaativat aina tarkan suunnittelun ja oikeat menetelmät. Työ voidaan suorittaa kiipeilykaadolla, jolloin kiivetään valjaiden avulla puun runkoa pitkin latvaan asti ja lyhyissä pätkissä pudotetaan maahan. Tarvittaessa oksat ja rungon pätkät voidaan laskea hallitusti käyttäen erilaisia köysitekniikoita. Mikäli puu on laho tai esimerkiksi myrskyn vaurioittama, eikä kiipeäminen ole mahdollista silloin käytämme henkilönostinta tai taljavetoa.

ongelmapuut turku, puiden kaato
Myrskyn painama iso pihakuusi on tyypillinen ongelmapuu. Tällainen puu muodostaa turvallisuusriskin, sillä se voi kaatua hallitsettomasti milloin tahansa. Kallistuneet ja lahonneet ongelmapuut tulisi poistaa välittömästi.

Tonttihakkuut ja raivaukset
Käytössämme on telakaivuri varustettuna energiapuukouralla ja tavallisella puukouralla, jonka avulla hoidamme esimerkiksi rakennustontin hakkuut. Koneella voi maastosta riippuen vetää kevyttä rankakärryä tukkien ja risujen keräämiseen.

puunkaato turku

Kantojyrsintä
Kantojyrsijä on kone, millä voidaan jyrsiä kanto maanrajan alle niin, että kanto ei jää häiritsemään pihaa. Kantojyrsinkone voi olla ajettavaa mallia tai sitten kaivinkoneen puomiin kiinnitettävä lisälaite. Käytettävän koneen koko pitää valita maaston mukaan jotta vältytään esimerkiksi nurmikonvaurioitumiselta. Työn kestoon ja hintaan vaikuttaa oleellisesti kannon halkaisija sekä maaston tuomat haasteet liikkumiselle. Pieniä kantoja kone pystyy käsittelemään useampia tunnissa, mutta isossa voi mennä lähes tunti.

kantojyrsintä turku
Suoritamme kantojyrsintää Varsinais-Suomen alueella

Oksien haketus
Puunkaadosta syntyy iso kasa oksia ja risuja. Tehokkain tapa hävittää risut ja oksat on haketus. Haketus voidaan tehdä vaikka omakotitalon pihalla ja hake ohjata suoraan peräkärryyn tai kasalle. Yhdestä puusta voi tulla jopa kuorma-auton vaihtolavallinen oksia, mutta haketta siitä tulee enintään henkilöauton peräkärryllinen. Risuista syntyneen hakkeen voi myös hyödyntää puutarhassa vaikka pensaiden juurella. Käytössämme on henkilöautolla hinattava hakkuri, joten se sopii myös ahtaille ja pehmeille pihoille. Hakkurin kapasiteetti on monta kuutiota tunnissa, joten työ on nopeampaa kuin ajaa risuja jatkokäsittelypaikalle.

 

Puunkaato ja oksien haketus
Varsinkin vanhoista kuusista tulee oksia yllättävän paljon. Helpoin tapa päästä niistä eroon on haketus paikan päällä. Hakkeen viemme ilmaiseksi pois tai asiakas voi halutessaan hyödyntää sen itse.

Polttopuiden teko
Pilkekoneena käytämme henkilöautolla vedettävää mobiilimallia, jossa on oma polttomoottori ja kuljetin. Klapit voidaan kuljettimella ohjata suoraan kärrylle tai vajaan. Työ voidaan tehdä vaikka omakotitalon pihalla. Koneen kapasiteetti on puun koosta ja laadusta riippuen useampia kuutioita tunnissa. Polttopuunteko kannattaa koska esimerkiksi yhdestä isosta koivusta voi tulla 1-2 m3 valmista klapia. Koneen pystytys ja käyttöön otto kestää vain hetken eikä siis tarvitse ulkopuolista sähköä.

pihapuiden kaato klapitus polttopuut
Polttopuiden teko pihapuista onnistuu tehokkaasti – kuljettimen avulla polttopuut voidaa siirtää suoraan katokseen

 

Hinnasto: ( Pyydä tarjous, varsinkin kokonaispalveluissa hinta muodostuu tapauskohtaisesti ja on aina edullisempaa.)

Yksittäisen suorakaadon hinta on alkaen 100 e +alv. Lisäpuidenkaato alkaen 50 e +alv. Mitä enemmän puita kaadetaan sitä edullisemmaksi hinta tulee. Myös urakat ovat mahdollisia esim. tonttihakkuissa ja raivauksissa.

Ongelmapuidenkaadot tapauskohtaisesti alkaen 300 e +alv. Arvionti on maksutonta.

Tuntihintamme on 35e+alv/per työntekijä (esimerkiksi maassa tapahtuva sahatyö tai muu yleistyö.)

Polttopuupalvelun hinta muodostuu aina tapauskohtaisesti joten pyydä tarjous.

Risujen ja oksien haketus alkaen 50 e /h +alv

Risujen poisvienti vaihtolavalla 35e +alv/h + kuljetushinta paikasta riippuen.

Hakkeen poisvienti ilmaista mikäli asiakas ei halua sitä itse hyödyntää esimerkiksi puutarhassa.

Puunrunkojen poiskuljetus ilmaista mikäli asiakas ei halua itse niitä hyödyntää esimerkiksi polttopuuna.

Muistathan että tekemästämme työstä saat kotitalousvähennyksen verotuksessa.

Puunkaato turku, metsuri
Metsurin näköala auringonlaskun aikaan pihakoivun latvasta.